Dükkan sahibi dükkanın önünü kapatabilir mi?
Bu durumda, tüm daire sahipleri ve dükkan sahipleri bu alanı kullanma hakkına sahiptir. Aksi kararlaştırılmadığı takdirde, her daire sahibi, ortak alanı, mülkteki payına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir. Dükkan önündeki alanların kullanımı, daire sahiplerinin kararıyla izin verilebilir.
Dükkanların önüne park etmek yasak mı?
Elbette kaldırımlar boşken birinin mağaza önüne park etmemesi hoş olmaz ama park yeri yoksa mecburen park ediliyor ve mağaza sahibine karşı hiçbir yasal yaptırım uygulanmıyor.
Dükkan önüne yapılan tente yasal mı?
Dükkan önüne tente yapılması yasal mıdır? Tente yapılması için 4/5 çoğunluğun onayı gerekir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 19. maddesine göre, kat maliki, kat maliklerinin 4/5 çoğunluğunun yazılı onayı olmadan ortak alanlarda inşaat, onarım veya montaj işi yapamaz. Tente yapılması için diğer kat maliklerinin 4/5 çoğunluğunun yazılı onayı gerekir.
Dükkan önü duba nereye şikayet edilir?
Belediyeler: Belediyeler kaldırımların ve yol kenarlarının tasarımından sorumludur. Mağazanın önündeki park yeri veya mağazanın işgali hakkında şikayette bulunmak için ilgili belediye departmanına başvurabilirsiniz.
Dükkan önü yol kime ait?
Apartman binaları veya arsalardaki dükkan cepheleri belediyenin kamu malı veya apartman sakinlerinin ortak alanı olabilir. Kamu masrafları herkese açıktır. Ortak alan olarak belirlenmişse, bu alan tüm apartman sahiplerine aittir ve tüm sakinler tarafından kullanılabilir.
Dükkan sahibi dükkan önüne duba koyabilir mi?
Antalya Barosu avukatlarından Av. Muhammed Sincar, hemen hemen her sokak ve caddede bina ve dükkan önlerinin, bina sakinleri ve özellikle dükkan sahipleri tarafından zincir, duba ve beton gibi engellerle kapatılmasının suç olduğunu belirtti.
Duba koymak için nereden izin alınır?
Garaj önüne ponton koymak da belediyenin izniyle yasaktır. Ancak ponton garaj kapısının açılmasını engellememelidir. İzinsiz olarak sokağa ponton koymak yasaktır ve 2023 yılı cezası: 2077 TL İdari para cezası, 30 Kasım 2022
Evin önündeki kaldırım kime ait?
Sokak park etme yasaları ayrıca ev sahiplerinin evlerinin önündeki kaldırımları özel mülk olarak kabul edemeyeceğini belirtir. Kaldırımlar yayaların erişebildiği kamusal alanlardır.
Başkasının evinin önüne araba park etmek yasak mı?
Herkes kamuya açık bir caddede herhangi bir evin önüne park edebilir ve isterseniz her gece arabanızı komşunuzun evinin önüne park edebilirsiniz. Bu kesinlikle bir nezaket değildir ve komşunuz sizden nefret edebilir, ancak özel bir cadde olmadığı sürece sokakta park etmek yasaldır.24 Mart 2023Herkes kamuya açık bir caddede herhangi bir evin önüne park edebilir ve isterseniz her gece arabanızı komşunuzun evinin önüne park edebilirsiniz. Bu kesinlikle bir nezaket değildir ve komşunuz sizden nefret edebilir, ancak özel bir cadde olmadığı sürece sokakta park etmek yasaldır.
İşyeri önündeki alan kime ait?
“Çalışma istasyonlarının önündeki açık yeşil alan, apartman binasının veya mülkün ortak alanıdır. İş müşterileri için masa, sandalye kurarak veya kış bahçesi oluşturarak tek başına kullanım mümkün değildir,” diyor kat mülkiyeti. Yasaya göre, aksi kararlaştırılmadığı takdirde, daire sahipleri ortak alanları ve tesisleri mülkteki paylarına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir.
Dükkan önü sundurma yasal mı?
Planlı Alan Planlama Yönetmeliği’nde, pergola ve benzeri yapıların ruhsata tabi olmadığı hükme bağlanmış olup, yönetmelikteki tanıma uygun olarak inşa edilen veranda ve pergola benzeri yapıların ruhsata tabi olmadığı mahkeme kararlarıyla kabul edilmiştir.
İşyeri açmak için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?
Apartman binasında işyeri açmak Apartman maliklerinin oybirliği ile kararı olmadan apartman binasında işyeri veya dükkan açılması kanunumuzca yasaklanmıştır. Apartman maliklerinin rızası olmadan apartmanda açılan işyerinin kapatılması için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılması gerekmektedir.
Kaldırımı işgal eden esnaf nereye şikayet edilir?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşlarla kişisel iletişim kurmak amacıyla 2013 yılında Alo 181 Çağrı Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Vizyonu 2023 ve yaşam kalitesini iyileştirmek için İnsan-Çevre İlkesi çerçevesinde Alo 181 aracılığıyla vatandaşlara haftanın 7 günü, günde 24 saat hizmet vermektedir.
Dükkanın önüne park etmek yasak mı?
Otopark yöneticisi. Yasaya aykırı olabilir ama ahlak ve görgü kurallarına göre mağaza önü ve manzarası engellenmez.
Esnafı nereye şikayet edebilirim?
Alo 175 Tüketici Şikayet Hattı Habertürk’e kapılarını açtı
Dükkan sahibi nereye şikayet edilir?
ALO 175. Bakanlığımız bünyesinde kurulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı”, tüketicilerimizin sorunlarına çözüm sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözümü için başvurmaları gereken yetkili mercilere yönlendirildiği bir “çağrı merkezi” görevi görmektedir.
Dükkan sahibi beni çıkarabilir mi?
Yeni bir işletme satın aldım. Kiracıyı nasıl tahliye edebilirim? Yeni mal sahibi, kendisi, eşi, torunları, ataları veya diğer bakmakla yükümlü olduğu kişiler için konut veya istihdam ihtiyaçları nedeniyle kira sözleşmesini kullanmak zorunda kalırsa kiracı tahliye edilebilir. Bu ihtiyaç gerçek ve samimi olmalıdır.
Dükkan önündeki bahçe kime ait?
“Çalışma istasyonlarının önündeki açık yeşil alan, apartman binasının veya mülkün ortak alanıdır. İş müşterileri için masa, sandalye kurarak veya kış bahçesi oluşturarak tek başına kullanım mümkün değildir,” diyor kat mülkiyeti. Yasaya göre, aksi kararlaştırılmadığı takdirde, daire sahipleri ortak alanları ve tesisleri mülkteki paylarına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir.
Dükkan sahibinin otopark hakkı var mı?
Bina genelinde ortak alanlar olarak otopark alanları, kömürlükler ve barınaklar mevcuttur. Elbette dükkan sahibinin de hakkı vardır…