Samsun’un doğal güzellikleri nelerdir?
Samsun’un en çok ziyaret edilen doğal alanları şunlardır: Kabaceviz Şelalesi, Akalan Şelalesi, Adapark, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, OMÜ Göleti, Tavşan Dağı, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Güvercinlik Göleti.
Samsun’da tarihi yerler nelerdir?
Samsun’da gezilecek tarihi yapılar ve turistik yerlerden bazıları şunlardır: Asarkale ve Kaya Mezarları, Bafra Müzesi, Gazi Müzesi, Çetinkaya Köprüsü, Batık Minare, Tarihi Çarşamba Köprüsü, Çarşamba Bedesteni, Tarihi Çarşamba Evi, Havza Atatürk Evi Müzesi, Kevser Camisi ve Merzifon Saat Kulesi.
Samsun’un neyi meşhur gezilecek yerler?
Samsun Gezilecek YerlerBandırma Vapur Müzesi.VezirköprüGazi Müzesi.Onur AnıtıBafra.Amisos Tepesi.Şahinkaya Kanyonu Tabiat ParkıAmazon Adası, Batı Parkı.Diğer yazılar…
Samsun’da tarihi ev var mıdır?
Samsun Kent Müzesi. Havza Atatürk Evi. Tekkeköy Atatürk Evi. Bandırma Vapuru ve Milli Savaş Parkı Açık Hava Müzesi.
Samsun ne ile tanınır?
Meşhur Samsun pidesi, Nokul tatlısı, turşu, Samsun simidi ve çeşitli reçel ve marmelatlardan dilediğinizi paket yaptırabilirsiniz.
Samsun’da neyi meşhur?
Samsun’dan bahsederken, daha çok yöresel yemeklere odaklanılır. Fasulye dible, bakla sarması, oymaağaç kebabı, kaz şarabı ve katık böreği gibi yöresel lezzetler önemli bir yer tutar.
Samsun eski adı nedir?
Türk orduları döneminde Samsun, Danişmendliler tarafından kuşatıldıysa da alınamadı. Anadolu Selçukluları döneminde Samsun’un Müslüman yerleşimleri 1.
Samsun’u kim fethetti?
Samsun, Samsun Kalesi’ni yaptıran Danişmentliler tarafından güçlendirilmiş ve 1178 yılında II. Kılıç Arslan tarafından Anadolu Selçuklu Devleti topraklarına katılmıştır.
Samsun’da tarihi antik kent var mı?
En az birkaç bin yıl yerleşim alanı olduğu tahmin edilen Oymaağaç Höyük Tepe, ticaret kervanlarının önemli durak noktalarından biri olup, Hatti ve Hititlerin fırtına tanrısına adanan kutsal kenti Nerik olarak anılmıştır.
Samsun’un neyi meşhur tatlı?
İşte Samsun’un yöresel tatlıları: Atom Tatlısı, Bafra Nokul Tatlısı, Kıvratma Tatlısı, Bafra Dondurması, Samsun Katmeri.
Samsun’un meyve olarak neyi meşhur?
“Aronya meyvesi ülkemiz ve Samsun için yeni bir üründür. Katma değeri ve antioksidan değeri çok yüksek özel bir bitkidir. İnsan sağlığı açısından da değerli olan aronya yetiştiriciliği bölgemizde farkındalık yaratacaktır.”
Samsun yemekleri nelerdir?
Samsun’un meşhur yemekleri: Fasulye ve ıspanak çorbalı tirit mısır çorbası.
Samsun’da tarihi kalenin adı nedir?
Kale, Samsun Atakum ilçesi, Çatmaoluk ve Kulacadağ köyleri arasında, Karadere çayı ve kollarının kuzey, güney ve batıdan sınırında bulunan yüksek bir platonun ilk yamacına inşa edilmiştir. Uzunluğu yaklaşık 350 m, genişliği ise 50-70 m’dir.
Samsun neden önemli?
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli olaylarından biri Atatürk’ün Samsun’a çıkışıdır. Türk milleti, I. Dünya Savaşı’ndan sonra kötüleşen koşullarda kurtuluş ararken, büyük bir lider, Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “kurtuluş”un yolunu açtı.
Samsun’da ne yenir?
Herkesi büyüleyen bu meşhur Samsun Pidesini denemeden Samsun’dan ayrılmayın. … Çarşamba Keşkeği. … Bafra Nokul. … Çakallı Menemen. … Kavrulmuş Fasulye Turşusu … Kıvratma Tatlısı … Kırçan Kızartması … Oymaağaç KebabıDaha fazla ürün…
Samsun’da orman var mı?
Samsun Kent Ormanı, Samsun ilçesinde 19 Mayıs’ta yapılan kent ormanıdır. Karaköy’de bulunan 14 hektarlık orman, yılda 77 ton karbondioksite eşdeğer 21 ton karbonu depolar.
Ordu’nun doğal güzellikleri nelerdir?
Doğal AlanlarAkkuş Kertil Ormanı Mesire Alanı, Akkuş/Ordu.Asarkaya Kent Ormanı, Ünye/Ordu.Boztepe, Altınordu/Ordu.Çambaşı Yaylası – Çambaşı Kayak Merkezi, Kabadüz/Ordu.Çınarsuyu Tabiat Parkı (Çınarsuyu Kamp ve Mesire Alanı), Ünye/Ordu . Düzoba Yaylası, Kumru/Ordu.Eriçok Tepeleri, Mesudiye/Ordu.Diğer ürünler…
Samsun’da milli park var mı?
Samsun İli Vezirköprü İlçesi mülki sınırları içerisinde yer alan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı (Doğa Koruma ve Milli Parklar) XI. Vezirsuyu Tabiat Parkı, Bölge Müdürlüğü, Samsun Şube Müdürlüğü ve DKMP Vezirköprü Genel Müdürlüğü yetki alanında olup, 288 hektar alana sahiptir.
Samsun Ladik neyi meşhur?
Zenginlik kaynağı olarak varlığını sürdüren Ladik Gölü, doğal bir göl olup turna, levrek, orman balığı, sazan ve kızılkanat gibi balık türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu balıkların hepsi çok lezzetli olsa da en meşhur ve lezzetli balıklar turna ve tatlı su levreği çeşitleridir.