Online check-in yapıldıktan sonra ne yapılır?
Ancak bazı havayolları uçuştan 72 saat öncesine kadar online check-in yapılmasına izin veriyor. Bu durumu havayolunun web sitesinden kontrol edebilirsiniz. Online check-in işlemini tamamladıktan sonra, biniş kartı barkodunuzu güvenlik görevlilerine göstererek uçağa binebilirsiniz.
Online uçak bileti aldım havaalanında ne yapacağım?
PNR kodunuzu ve soyadınızı girdikten sonra mobil biniş kartınızı cep telefonunuza indirebilir veya kendinize e-posta ile gönderebilirsiniz. Havaalanına vardığınızda bu mobil biniş kartını görevliye göstermeniz yeterlidir.
Online check-in yaptım bilet almaya gerek var mı?
Online check-in yapmadan önce uçak bileti satın almalısınız. Online check-in uçuştan 24 veya 72 saat önce başlar ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabilir.
Check-in telefondan yapılır mı?
Birçok havayolu size mobil check-in imkanı sunar. Bunu yapmak için, cep telefonunuzdan uçak biletinizi satın aldığınız şirketin mobil uygulamasına veya web sitesine gitmeniz, “Check-in” başlığına tıklamanız ve ardından PNR kodunuzu (rezervasyon kodu) ve adınızı ve soyadınızı girmeniz gerekir.
Önceden check-in yapmak ne işe yarar?
Havayollarının bakış açısından, check-in süreci yolcuların uçuşlarını onaylamalarını ve bilet fiyatlarını garanti altına almalarını sağlar. Bunun nedeni, bilet ücretinin check-in sonrasında müşteriye teslim edilmemesidir. Çevrimiçi check-in ile yalnızca bagaj teslim edilir.
Valiz varken online check-in yapılır mı?
Online check-in ile uçaktaki koltuğunuz internet üzerinden belirlenir. Bu arada koltuğunuzu seçebilir ve gerekirse ek hizmetler satın alabilirsiniz. Online check-in ile bagajınızı özel olarak belirlenmiş bir kontuarda bırakabilirsiniz.
Online bilet aldıktan sonra ne yapmalıyım?
Biletinizi yazdırmanıza gerek yok. Biletinizi satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz size e-posta ve SMS yoluyla gönderilecektir. Biletinizi yazdırmanıza gerek kalmadan sadece kimliğinizi göstererek kolayca seyahat edebilirsiniz.
Online check-in koltuk seçimi paralı mı?
Online check-in yaptığınızda sistem size boş bir koltuk atayacaktır.
Check-in bagajına ne alınmaz?
Yolcu uçaklarının kargo bölümünde patlayıcı maddeler taşınamaz. Aynı zamanda uçağın altındaki bagaj bölümünde sıvı yakıtlar kabul edilmez. Yangın söndürücüler, asitler, alkaliler veya radyoaktif maddeler genellikle uçakta bulundurulamaz.
Check-in yaparken nelere dikkat edilmeli?
Havaalanında check-in yapmak için yanınızda kimlik kartınız veya pasaportunuz bulunmalıdır. Havayolu şirketinizin kontuarlarını bulup sıraya girmelisiniz. Sıra size geldiğinde görevliye fotoğraflı kimliğinizi veya pasaportunuzu göstermeli ve biletinizdeki varış noktanızı ve uçuş saatinizi söylemelisiniz.
Thy check-in koltuk seçimi ücretli mi?
Tüm iç ve dış hat uçuşlarımızda check-in saatinin sonuna kadar Business Class’ta koltuğunuzu ücretsiz seçebilirsiniz. Ücretli koltuk satın alan yolcu uçuş sınıfını Business Class’a yükseltirse, ücretli koltuk seçimi için ödenen ücret iade edilir.
Uçağa en son kaç dakika kala binilir?
Ne zaman biter? Kontuardaki check-in işlemleri iç hat uçuşları için kalkıştan 45 dakika önce, uluslararası uçuşlar içinse 60 dakika önce kapanır. Bu süre bazı istasyonlarda değişiklik gösterebilir (örneğin Caracas’ta 120 dakika daha erken). Bagaj hakkınızı aşarsanız ek bagaj işlemleri gerçekleştirilir ve biniş kartınız teslim edilir.
Online check-in ücretli mi?
Online check-in nedir? İlgili havayolundan biletlerini satın alan yolcuların havalimanına varmadan önce koltuk numaralarını online olarak seçmelerine olanak sağlayan bir hizmettir. Birçok havayolu online check-in için ücret talep etmezken, bazı havayolları belirli koltuklar için ücret talep edebilir.
PNR kodu nedir?
Rezervasyon kodu olarak kullanılan yolcu adı kaydı, harf ve sayıların birleşimi olan altı haneli bir alfanümerik koddur. Uçuş bilgilerinizle ilgili düzenlemeler yapmak, örneğin yeni kayıp biletler düzenlemek ve havaalanında bilet basmak için PNR kodunuza ihtiyacınız olacak.
Uçak bileti barkod nasıl alınır?
Mobil biniş kartı veya mobil biniş barkodu, çevrimiçi ve mobil işlemlerle erişilebilen bir QR kodu türüdür. Bagajı olmayan yolcular, uçağa binmeden önce mobil barkodu güvenlik kontrol noktalarındaki ilgili görevlilere ve biniş personeline göstererek uçağa hızlı ve rahat bir şekilde binebilirler.
Online check-in mantıklı mı?
Uçak bileti için çevrimiçi check-in yapmak size zaman kazandırır çünkü çevrimiçi check-in yaptığınızda havayolu size biniş kartınızı e-posta veya SMS yoluyla gönderecektir. Bu biniş kartı, havaalanı güvenlik kontrollerinden kolayca geçmenizi sağlayacaktır.
Check-in yapmadan biniş kartı alınır mı?
Havaalanında biniş kartı alın: Havaalanına gidiyorsanız, fiziksel biniş kartınızı kiosklardan ve kontuarlardan alabilirsiniz. Havaalanında check-in yapmak istiyorsanız, havayolu kiosklarından veya kontuarlarından check-in yapabilir ve biniş kartınızı yazdırabilirsiniz.
Online check-in koltuk seçimi paralı mı?
Online check-in yaptığınızda sistem size boş bir koltuk atayacaktır.
Check-in yaparken nelere dikkat edilmeli?
Havaalanında check-in yapmak için yanınızda kimlik kartınız veya pasaportunuz bulunmalıdır. Havayolu şirketinizin kontuarlarını bulup sıraya girmelisiniz. Sıra size geldiğinde görevliye fotoğraflı kimliğinizi veya pasaportunuzu göstermeli ve biletinizdeki varış noktanızı ve uçuş saatinizi söylemelisiniz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Nakit Avans Ödemesi Nasıl Yapılır